Omgeving - Villa Romy

Villa Romy & Bungalows
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

                                                                                                      Meer Foto's Klik Hier>>


Wat is er allemaal te doen:

De grootse attractie in Lovina zijn de dolfijnen,deze  kunt u tijdens een boottocht in de vroege ochtend gaan  spotten. De boot word soms  omringd door springende  en spelende dolfijnen. De tocht duurt meestal ongeveer twee uur. Als u  interesse heeft in een boottocht kunt u dat doorgeven  aan Aku en hij zal ervoor zorgen dat er op de gewenste  dag een boot voor  jullie klaar staat.Ook zijn er in de directe omgeving veel ceremonies en rijstvelden trackings e.d.

Duiken en snorkelen:

Er zijn meerdere duikscholen (Bali Spice Dive) in  Lovina aanwezig.Zij waren het eerste Padi  duikcentrum in het noorden van Bali en zijn  momenteel het enige Padi 5-sterren duikcentrum in  Lovina. Zij hebben een nederlands sprekende  gekwalificeerde  duikmaster.

De 2 mooiste plaatsen in de buurt om te duiken  zijn:Menjagan island,in het noord-westen en  Tulamben(wrakduik). U kunt ook een boot huren en aan de kust van  Lovina gaan snorkelen,de rustige zee en ondiepe  lagune zijn een paradijs voor snorkelaars.  

Singaraja:

Singaraja was ooit de hoofdstad van Bali. Het is een  stad met goede Westerse ziekenhuizen, tandartsen,  apotheken,verschillende banken en heel veel  marktjes waar u onder de indruk  zult zijn van de  kleuren en geuren van Bali. In de haven van Singaraja   kunt u nog oude huizen terug vinden uit de tijd van  de Nederlandse kolonisatie.  

De Git-Git waterval:

Ongeveer 30 minuten ten zuiden van  Singaraja is de meest spectaculaire  waterval van Bali:De Git-Git waterval.  Een weg langs allerhande  souvenierkraampjes leid u langs een  koffie-en vanillepantage naar de 40  meter hoge waterval. Hier kunt u zitten  en genieten van het uitzicht of eventueel  een afkoeling nemen.

Boeddhistische klooster:

In de heuvels van Banjar ligt dit mystieke Boeddhistische klooster. Het ligt over meerdere  lagen verspreid en heeft mooie geschilderde  muren en gebedskamers. Het is het enige  boeddhistische klooster op Bali en wordt ook wel  de kleine Borubudur genoemd. De trappen zijn op  sommige plaatsen heel erg stijl,dus bedenk dat als  u gaat lopen u dit het beste 's morgens vroeg kunt  bezoeken als het nog niet zo warm is. Zeker een  bezoekje waard!

Air-Panas:

Op korte afstand van het boeddhistische klooster liggende  de beroemde warmwaterbronnen ,gelegen in  een prachtige  natuur. Veel mensen zeggen dat het zwavelachtige water  een helend effect heeft. Het is zeer rustgevend en  ontspannend voor uw lichaam. Er zijn drie verschillende  bronnen,van heet naar warm. Neemt u hier een bad in alle  drie de baden dan zult u er als herboren weer uitkomen.

Pura Ulun Danau Bratan:

Op de westoever van het Bratanmeer bij Bedugul ligt  het schitterende tempelcomplex Pura Ulun Danu. Het  complex ligt aan de rand van het Bratanmeer, een  prachtig meer tussen verschillende bergen ,welke  deels verscholen gaan tussen de wolken. Het  Bratanmeer is erg belangrijk voor de irrigatie van de  zuidelijke delen van Bali. Het tempelcomplex is   daardoor het centrum geworden voor de ceremonies  die over geheel Bali worden gehouden om een continuering van de watervoorziening uit het meer te verzekeren.

Golf:

Voor de golfers onder jullie is er in Bedugul op  ongeveer 1 uur rijden een prachtige 18-holes  golfbaan genaamd Bali Handara Kosaido Country  Club". Deze baan behoort tot de top-5 banen in  AziĆ« en is prachtig gelegen tegen een bergwand op  meer dan 1100 meter hoogte en ontworpen door de  befaamde architect Peter Thompson
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu